Amodernmyth

Direktlänk till inlägg 26 juni 2019

"Midsommarafton, midsommarafton ja då är sommaren som bäst"

Av Fröken Svår - 26 juni 2019 17:47

Snart har jag varit hemma en hel månad med graviditetspenning. Tiden går så himla fort och om 2 dagar är det en månad till bebisen är beräknad.


Vi var och tittade på brorsdottern Elin som var så fin inför niornas bal. Vilken fin tjej hon är Elin, verkligen en helsnäll tjej med hjärtat på rätta stället som alltid tänker på andra. Elin och alla pojkkusinerna på Norells sidan.


     


På tisdagen för två veckor sedan så skulle vi på kontroll på mvc. När vi kom dit så var de helt mörkt och efter ha väntat i 20 minnuter så kommer barnmorskorna äntligen. Då berättar dom att barnmorskan jag skulle ha var sjuk och till slut fick jag en annan. Då kontaterades de att jag hade högt blodtryck 130/90 och äggvita i urinen så jag fick åka till Uppsala för koller.

Väl där fick jag kopplas upp på en maskin som kollade bebis hjärtljud och så blev de urinprov igen, blodtrycket togs som fortfarande var högt  och så massa blodprov. Fick träffa en trevlig läkare för en gång skull som meddelande att de inte var havandeskapsförgiftning. Sen fick jag gå och lämna urin och blodtryck som sen visade sig vara normalt. Pojkarna var med mig och dom satt som två tysta möss och fick så mkt beröm och tatueringar för att de var duktiga. Dock fick jag i måndags en räkning på att jag missat barnmorskebesök men det har jag inte, bevisen finns på 1177 att jag varit där men ett störande moment då de inte går att nå dom på telefon så får ta de på måndag när de är dags för nytt besök.


 


På onsdagen gick Albin ut första klass. Jens skulle egentligen vara ledig men eftersom vi var tvugna att åka till Uppsala dagen innan så fick han ta ledigheten dagen innan men han var med på avslutningen. Man såg inte mkt på avslutningen i gympasalen men när vi samlades i klassrummet fick de som ville läsa upp en dikt de skrivit. Albin hade berättat att han anmält sig som förste läsare. Så stolt så man spricker och tårarna fick blinkas bort. Vi bakade tårta och Albin fick fotbollskort och Joel en pokemon som avslutningspresent.


       


Jens har gått på semester och vi firade in den med fotbollscup. Gassande sol och duktiga spelare. Albins mål var att göra mål på sitt gamla lag Fanna BK och det gjorde han. Han var så glad. Sen gjorde han två mål i matchen mot Håbo. Domaren var så bra, en ung tjej som var rättvis. En kille i Albins lag svor när han missade och fick tillsägelse och I Håbo var det en kille som svor åt spelarna i ESK så han fick inte spela mer utan kliva av plan. Tycker de är så bra att de får en konsekvens när man betett sig dåligt. Karim Mrbati kom och sa hej till killarna i ESK och tryckte på hur viktigt det är att sköta skolan först och sen satsa på fotbollen.


     

 


Första riktiga dagen på semestern provade vi på att spela minigolf med killarna för första gången. Dom var jätteduktiga trots att Albin gav upp de första två slagen. Kan han inte på en gång så är det inte roligt men de gick som tur var över. Vi avslutade med glass!


   


Så fick jag gå på extra kontroll och mäta magen. Magmåttet var jättestort så igår vi fick vi åka till akademiska för att mäta fostervatten. Dom ringde i torsdags och hade bokat en tid åt mig igår. När de berättade att de bara skulle mäta fostervattnet så vart jag så ledsen när vi la på och jag kollade varför de bara skulle mäta de . Ofta misstänker man att de är nått fel på bebisen eller att mamman är sjuk. Igår fick vi en jättemysig tjej som förklarade på bästa sätt. Vattenmängden är helt OK men så gjorde hon en tillväxtultraljud som visade att bebis är 36 % större och troligtvis väger 3,5 kg redan nu. ( Precis så mkt vägde Joel när vi gjorde tillväxtultraljud i samma vecka, bra med bloggen där man kan gå tillbaka och läsa). Sen låg bebisen på tvären precis som Joel gjorde så nästa vecka ska jag dit och kolla hur den ligger och ligger den på tvären så skall vändningsförsök göras. Oroligt såklart men allt för att slippa ett kejsarsnitt igen. Sen fick man perspektiv när man mötte en kvinna som var söndergråten som kom från ultraljudet. Man kan ju bara föreställa sig var hon fått för hemskt besked. Så när jag kom hem grät jag lite för henne och lite för mig själv därav den uppgivna bilden på mig.
Igår så firade vi pojkarna på David dagen då alla pojkarna i denna familj heter det. De var också otroliga 10 år sedan Michael Jackson gick bort igår.

   


På midsommar åkte vi till paradiset dvs mamma och pappas stuga i Eskilstuna. Midsommar bjöd verkligen på toppen väder i år. Vi började midsommarfirandet med att åka in till torshälla och pojkarna sprang midsommarloppet. Albin på 5:a av 100 barn i olika ålder och Joel kom väl på 20 plats. Alla barn får medalj så de är himla fint. Sen är de lotter och fiskdamm och en clown som snurrade ballonger till olika figurer. Joel ville ha en hund och Albin en svärd.


 


    


     


Sen hem och äta sill lunch lagom till att Raija och Lasse kom.  Efter de körde Jensa och jag en favorit i repris från förra året med tipspromenad och så kom min kusin Linda med familj ner. Linda vann förra året och så även i år så hon kammade hem en påse med priser.  Nästa år blir de bara frågor om Greta Thunberg ;-) Albin tycker så mkt om mitt kusins yngsta pojke Lukas, så han tjatade hela midsommaraftons förmiddagen om Lukas skulle komma ner till oss. När han skulle somna så sa Albin " Tror du Lukas tycker jag är snäll? För jag tycker han är så himla snäll"  På kvällen hade vi 5-kamp för våra pojkar och så vann dom priser.


       


 

   


Midsommardagen så blev de massa bad för pojkarna igen. Så lyxigt att ha vattnet så när så man själv slipper bada. Jag tog på mig bikini ( förstår ni, jag i bikini??!) med de gick bara upp till knäna det var för kallt. Solnegången är helt magisk där också. Pojkarna höll låda och fick oss att skratta under middagen. Joel var i sitt esse som han är med oss alltid men han är lite blyg när de är mkt folk, men nu drog han Bellman historia efter Bellman historia för oss.


     

 


   


Härliga dagar minst sagt. Nu har Jens halva semestern kvar sen hoppas vi att veckorna går fort till bebisen kommer så vi får vara tillsammans hela familjen igen. Dagarna på semestern går så fort men inte konstigt när barnen vaknar 09:50, haha. Sen har vi ju hängt på mödravården så mkt så de känns inte som de är nån semester för man kan inte hitta på så mkt. Jag är galet trött och haft såna sendrag på natten att man vaknar upp och skriker, och sen har smärtan hållt i sig fast på ett annat sätt. Uppe och kissar på nätterna, ömmande bröst, dåligt humör och inget av detta hade jag inte med pojkarna nångång. Halsbrännan från helvetet , även om jag hade halsbränna med pojkarna så inte på långa vägar såhär och är rastlös och orkeslös på samma gång.  Gråter för ingenting, och det verkar som alla lärt sig det nu i den här familjen. Sugen på massa olika saker men även så fick jag klämma på en kökssvamp och de gav mig välbehag, haha. Med pojkarna var min enda cravings att känna och slicka på en kökssvamp. Helt sjukt förstår man ju såhär i efterhand.

Vi längtar så efter dig älskade lilla bebis!!


Kolla den här bilden, ler men ögonen är sååå trötta.

 


Önskar er en bra vecka!


/ A




 
 
Ingen bild

Bitte

26 juni 2019 20:47

Du skriver så fint om din familj❤ Hoppas tiden går fort så ni snart är ytterligare en Norellare😀. Hållet tummarna för att bebis intar rätt läge av sig själv. Kram ❤

 
Ingen bild

Lillestorebror

26 juni 2019 21:27

Vilka härliga dagar ni haft och vilka härliga killar, men nu längtar vi allt lite efter lillbebis 😍

 
Ingen bild

Mia

26 juni 2019 22:18

Alltid lika kul å läsa. Snart är ni 4 ❤️❤️❤️❤️

 
Ingen bild

Pillan

27 juni 2019 00:49

Alltid härlig läsning om hur ni haft det 💕 Hoppas på att bebisen lägger sig tillrätta av sig själv. Vi längtar också att få se vem som gömmer sig i magen ❤ Haha att en kökssvamp kan va så fantastisk 😅

 
Ingen bild

Mamma/mormor

27 juni 2019 20:53

Mysiga bilder och underhållande text.❤Spännande att se när bebben kommer👶Längtar så mycket💕 massor med kramar och lycka till❤😘

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fröken Svår - Fredag 2 feb 17:15

2024 har startat men låt oss gå tillbaka ett steg till 2023.   Jag hade riktigt julkänlsa inför julen 2023. Ingen stress, ingen press och massor med snö. Jag verkligen njöt av lugnet trots att vi gjort annorlunda då Jens var ledig mellandagarna o...

Av Fröken Svår - 31 december 2023 10:30

Årets sista dag idag som skrivs ut 123123 om man hade bott i ett annat land . Enligt tradion så brukar jag sumera året här inne genom att gå tillbaka och se vad vi gjort.    Januari:   Vi började det nya året med att åka upp till kungsberget ...

Av Fröken Svår - 23 december 2023 15:27

I början på oktober så var vi syskonskaran med några av våra barn på AIK match. Jens körde gänget till matchen och åkte sen vidare till mulle meck parken och lekte.         Så har vi firat pappan i familjen som fyllde 37. Detta firades med ke...

Av Fröken Svår - 1 oktober 2023 18:15

Semestern är förbi och hösten med tillhörande vardagen är här. Jag vet inte vart tiden tar vägen, det känns som man inte hinner någonting. Känner mig ledsen och glad på samma gång. Harmoni med vissa saker och oroligher med andra. En typ av balans. Me...

Av Fröken Svår - 12 juli 2023 17:00

Midsommar är förbi och vi fick riktigt härligt väder. Arvid och Joel körde midsommarloppet och Albin sprang med Arvid. Efteråt fick alla barn medalj.  Så fint ordnat.                 Vi åkte tillbaka till landet och åt sill och mas...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards